5 redenen om tv te kijken

1 sloppenwijk

Blood, sweat & luxuries

Ned. 3, 20.25-21.25u.

Zes Britse jongeren nemen hun intrek in sloppenwijken in Azië en Afrika. De jongeren werken mee met lokale arbeiders die op het veld, in de mijnen en in fabrieken onze artikelen delven, fabriceren en recyclen.

2 Sportkomedie

Dodgeball: A True Underdog Story

RTL 5, 20.30-22.15u.

Sportkomedie over een team amateur-trefballers dat het opneemt tegen een goed geoliede, professionele organisatie. Het enthousiasme van de acteurs, onder wie Ben Stiller en Vince Vaughn, en de oneliners maken het magere verhaal goed. (R. Marshall Turber, 2004)

3 piratentrilogie

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

SBS 6, 20.30-23.35u.

In dit tweede deel van de piratentrilogie met onder anderen Johnny Depp en Orlando Bloom blijkt kapitein Jack Sparrow een ereschuld te hebben bij de kapitein van de Vliegende Hollander. Het werkelijke avontuur is de virtuoze wijze waarop alle invallen, grappen, terzijdes en stunts bij elkaar worden gehouden. (Gore Verbinski, 2006).

4 beklemmend

Caché

Ned. 2, 22.50-00.30u.

Film vol achterdocht, bedrog en agressie van de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke. Onrustbarend is dat in Caché nauwelijks angstaanjagende beelden te zien zijn, maar juist hierdoor is de film beklemmend. Een gezin ontvangt anoniem een videoband met opnamen van hun eigen huis. Angst en verwarring slaan toe: wie bespiedt hen en waarom? De man heeft als eerste door waarom, omdat het de filmer om een geheim gaat uit hun beider verleden. (Michael Haneke, 2005)

5 verleidingsshow

Mag ik u kussen

Canvas, 00.35-01.05u.

Verleidingsshow waarin drie mannen met mooie woorden vechten om het hart van een vrouw. Wie haar het best weet te paaien, mag aan het eind de vrouw kussen.

Bekijk het volledige programmaoverzicht op pagina 23