Zeges Huta Galung en Schoorel in kwalificatie

Middelkoop en Sijsling verloren in de eerste ronde van de kwalificaties voor de Australian Open.

Tennissers Thomas Schoorel en Jesse Huta Galung hebben de tweede ronde van het kwalificatietoernooi van de Australian Open bereikt. Schoorel versloeg de Fransman David Guez met 1-6, 7-6 (2) en 6-4. In de tweede ronde treft de Nederlander Oostenrijker Stefan Koubek.

Huta Galung zette Grégoire Burquier uit Frankrijk met 6-2 en 6-4 opzij. In de tweede ronde neemt de nummer 121 van de wereld het vandaag op tegen de Canadees Peter Polansky (208ste op de wereldranglijst).

Igor Sijsling en Matwé Middelkoop werden al in de eerste ronde uitgeschakeld. Sijsling was niet opgewassen tegen de Thai Danai Udomchoke: 4-6 en 1-6. Middelkoop legde het met 5-7 en 1-6 af tegen Charles-Antoine Brézac uit Frankrijk.

Michaëlla Krajicek heeft het bij de loting voor de kwalificaties van de Australian Open niet getroffen. Ze neemt het vandaag in de eerste ronde op tegen Sabine Lisicki uit Duitsland. Krajicek, de nummer 143 van de wereld, is als 22ste geplaatst. Lisicki staat 156ste, maar sloot 2009 af als nummer 23 van de wereld. Sindsdien had ze veel blessures.

De andere Nederlandse, Arantxa Rus (18de geplaatst), treft vandaag in de eerste ronde Julia Cohen uit de Verenigde Staten.

Robin Haase verloor gisteren in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Auckland. De als derde geplaatste Amerikaan John Isner was te sterk voor de Hagenaar: 6-3, 6-7 (4) en 5-7. Isner neemt het in de kwartfinales op tegen David Nalbandian (6). (Novum)