Voormalig IMAX-theater Rotterdam stort in

Het ingestorte IMAX-theater in Rotterdam (FOTO: Kevin Lanser / @che_rtd)

Het gebouw van het voormalig IMAX-theater aan de Schiedamse dijk in Rotterdam is rond kwart voor vier deels ingestort. RTV Rijnmond meldt dat er volgens de politie en brandweer geen gewonden zijn. Vermoedelijk zijn vier etages naar beneden gekomen.

Er liggen brokstukken verspreid over de straat. Geparkeerde auto’s zijn geraakt door het puin. Zowel het metrostation als de tramhalte Leuvehaven zijn afgesloten (foto’s via RTV Rijnmond). Een woordvoerder van het Rotterdamse vervoersbedrijf RET meldt tegenover persbureau Novum dat trams niet over de Schiedamsedijk kunnen rijden. De metro rijdt nog wel, maar stopt niet op station Leuvehaven.

Begin 2001 sloot het noodlijdende theater zijn deuren. Sinds oktober vorig jaar worden er sloopwerkzaamheden uitgevoerd in het gebouw. Op de plek moet een vijfde vestiging van Inntel Hotels verrijzen. Dit vijfsterrenhotel zou in september 2012 geopend worden.

    • Hans Klis