transfernieuws

Wil Boessen is voor de rest van het seizoen hoofdtrainer van VVV-Venlo. De Limburgers hebben de 46-jarige Boessen samen met Ben van Dael de technische leiding over het eerste elftal gegeven. De voormalige assistent bekleedde die rol al sinds het ontslag van trainer Jan van Dijk. Die kreeg half december zijn congé vanwege tegenvallende resultaten. Oud-trainer Sef Vergoossen krijgt bij VVV de taak van technisch adviseur. Daarnaast zal hij de komende periode de interne organisatie en bedrijfsprocessen van de club doorlichten. Vergoossen was van 1978 tot 1989 hoofdtrainer in Venlo.

Krisztian Simon speelt tot het einde van het seizoen bij Feyenoord. De club uit Rotterdam heeft met Ujpest overeenstemming bereikt over een verhuurperiode van een half jaar. Over een optie tot koop zijn de clubs nog in onderhandeling. Simon maakte indruk de afgelopen weken tijdens zijn proefperiode. De negentienjarige Hongaar maakte in een oefenwedstrijd tegen het olympisch team van Oman de winnende treffer en was tegen Sparta met een goal en twee assists ook belangrijk.

Sander Keller verlaat FC Utrecht voor Xamax Neuchatel. De 31-jarige verdediger tekent voor anderhalf jaar bij de ploeg uit de Zwitserse Super League. Keller speelde negen seizoenen voor Utrecht, maar was zijn basisplaats kwijtgeraakt.

Juanfran Torres verruilt Osasuna voor Atletico Madrid. De Madrilenen nemen de 26-jarige Spanjaard voor 4 miljoen euro over. Juanfran is als vervanger gehaald van Simao, die vertrokken is naar het Turkse Besiktas. Atletico-coach Quique Sanchez Flores heeft Juanfran meteen opgenomen in de selectie voor het bekerduel met Real Madrid dat vanavond wordt gespeeld.

RBC Roosendaal mag van de KNVB het seizoen niet afmaken met trainer Eric Hellemons. De oud-speler van de club nam de trainerstaken voor de jaarwisseling over van Fuat Capa. Hij beschikt echter niet over het vereiste diploma.