Speciaal medisch team voor werknemers Moerdijk

De werknemers van het bedrijventerrein in Moerdijk krijgen een speciaal medisch team, dat klachten van werknemers na de brand bij het chemische bedrijf Chemie-Pack onder de loep gaat nemen. Burgemeester van Breda Peter van der Velden maakte dat vanavond bekend tijdens de gemeenteraadsvergadering van Moerdijk.

Uit een bijeenkomst voor werknemers van bedrijven op het terrein afgelopen woensdag,  bleek dat er veel klachten zijn en er veel onrust heerst onder de werknemers. De GGD maakte in de vergadering bekend dat bijna honderd werknemers zich hebben gemeld met gezondheidsklachten.

Ook zal er actiever gezocht worden naar omwonenden met zorgen en klachten. Het gaat om omwonenden van het bedrijventerrein in een straal van tien kilometer van de brand.

    • Hans Klis