Schikking van 7,2 miljard dollar voor slachtoffers Bernie Madoff

Een Amerikaanse rechter stemt in met een schikking ter waarde van 7,2 miljard dollar (5,5 miljard euro) voor de slachtoffers van oplichter Bernard ‘Bernie’ Madoff. Het geld is afkomstig uit de erfenis van een van de grootste profiteurs van de fraude, filantroop en zakenman Jeffry Picower.

Een Amerikaanse rechter stemt in met een schikking ter waarde van 7,2 miljard dollar (5,5 miljard euro) voor de slachtoffers van oplichter Bernard ‘Bernie’ Madoff. Het geld is afkomstig uit de erfenis van een van de grootste profiteurs van de fraude, filantroop en zakenman Jeffry Picower.

De FBI arresteerde de 72-jarige investeerder op 11 december 2008 voor het oplichten van zijn klanten via een ingewikkeld piramidespel. Madoff verduisterde vermoedelijk zo’n 65 miljard dollar. Hij zit op dit moment een gevangenisstraf uit van 150 jaar.

Een noodfonds dat geld inzamelt voor de slachtoffers van Madoff stelde vorige maand de mogelijkheid van een schikking voor. Picower verdronk in 2009 na een hartaanval in zijn zwembad. Volgens zijn vrouw wist haar echtgenoot niet dat Madoff een oplichter was.

    • Hans Klis