PVV boos om valse Friese twitteraccount

De PVV is boos om de valse twitteraccount @PVVFriesland, die sinds vorige week actief is. Bij de tweet „Kent u het officiële campagnelied al trouwens?” staat een link naar een filmpje met Adolf Hitler.

„Schandalig”, vindt PVV-Tweede Kamerlid André Elissen. Hij zegt afstand te nemen van „die onzin”. „Dit is iemand die gefrustreerd is. Triest dat dit gebeurt.”

De PVV heeft een klacht ingediend bij Twitter en de partij wil uitzoeken wie achter de account zit. Verder wordt overwogen aangifte te doen van smaad, laster en belediging, aldus Elissen. Andere tweets zijn: „Hallo Friesland. [...] Wat een ruimte, wat weinig moslims. Fantastisch. Laten we dat zo houden!” En: „Het is een schande dat je meteen voor tokkie, nazi, fascist en racist wordt uitgemaakt wanneer je wat hebt tegen bepaalde bevolkingsgroepen.”

Elissen wil verder niet te veel ingaan op de twitteraccount. „We focussen ons nu op de presentatie van onze kandidatenlijst voor de Friese Statenverkiezingen.” De lijst, die partijleider Geert Wilders morgen op een nog geheime locatie in Friesland zou presenteren, lekte gisteren uit, via Omrop Fryslân. Elissen vermoedt dat een ambtenaar op het stadskantoor van Leeuwarden, waar ondersteuningsverklaringen zijn ingeleverd, de lijst heeft doorgespeeld aan de omroep. „Verwerpelijk. Er lijkt sprake van een gecoördineerde actie. Er is blijkbaar een aantal mensen in Friesland dat ongerust wordt nu we daar actief worden.”

Volgens Omrop Fryslân is politieman Max Aardema uit Drachten lijsttrekker. Op nummer twee staat oud-CU/SGP-Statenlid Otto van der Galiën, die tussen 2003 en 2007 in de Friese Staten zat.