op nrcnext.nl

Pas op met ‘vakantietweets’

„Wasjes draaien, strijken en opvouwen....koffer inpakken....en morgen #Aruba”, twitterde voetballer van Ajax Demy de Zeeuw vlak voordat hij op vakantie ging. Toen hij twee weken later thuis kwam ontdekte hij dat dieven zijn woning hadden geplunderd. „Niet handig” noemt een woordvoerder van de politie Amsterdam-Amstelland het om op Twitter te melden dat je op vakantie gaat. Ook dieven zitten immers op internet. Lees de volledige reactie en de tweets van Demy de Zeeuw op het blog.

Dode vogels straf van God

Niet onweer of vuurwerk waren er de oorzaak van dat vogels begin dit jaar plotseling in groepen uit de lucht vielen. Biologen waren het er niet over eens wat de oorzaak was. Maar het is een straf van God, omdat het Amerikaanse leger nu homo’s tolereert. Dat zegt ‘Prophetess to the nations’ Cindy Jacobs. Bekijk haar speech op nrcnext.nl.

Een sportauto van baksteen

De Chinese kunstenaar Dai Geng bedacht hem: een BMW Z4 die volledig is opgebouwd uit bakstenen. Een jaar lang metselde hij aan de auto. Er hangt dan ook een prijskaartje aan van 125.000 dollar (96.354 euro). Erg zuinig zal deze bak niet zijn, maar fraai is hij wel. Bekijk het resultaat op het blog.