Nederlandse toeristen teruggehaald uit Tunesië

Passanten bekijken de schade van de protesten in Ettadhamoun, ten westen van Tunis. Foto AP.

Nederlandse reisorganisaties halen hun toeristen terug uit de Tunesische badplaatsen Hammamet en Sousse. De maatregel volgt op een advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken eerder vandaag. In dat advies ontraadde het ministerie “alle niet-essentiële reizen” naar het land.

Het advies kwam nadat eerder vandaag bekend werd dat er opnieuw dodelijke slachtoffers waren gevallen bij protesten tegen de Tunesische regering.

Reisorganisatie TUI, die de meeste Nederlanders in Tunesië heeft zitten, hoopt dat donderdagavond al een kleine tweehonderd mensen terugkeren. Dat meldde een woordvoerder aan persbureau Novum. Zij moeten zich om zes uur vanavond melden op de luchthaven van Monastir. Waarschijnlijk wordt een Boeing 737 ingezet.

De NOS meldt dat TUI voor komende week alle reizen naar Hammamet en Sousse heeft geannuleerd. “Daar wil je geen vakantie vieren en is het heel onrustig buiten de resorts”, aldus een woordvoerder tegen Novum.

In heel Tunesië verblijven naar schatting momenteel zo’n 700 Nederlandse toeristen. Er wonen zo’n 500 Nederlanders.

    • Pim van den Dool