Meest droog

Na morgen is het overwegend droog met bovendien een beetje zonneschijn. Een hogedrukgebied vanuit Spanje duwt de regenstoringen tijdelijk naar het noorden weg. Na zacht weer wordt het maandag enkele graden frisser.

Vannacht wordt het op sommige plaatsen niet kouder dan 10 graden. De laagste temperatuur zal 6 graden op de Waddeneilanden zijn met daar mogelijk mist. Verder blijft het bewolkt en regenachtig met een matige tot krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 6.

Morgen verandert er weinig: aanhoudend bewolkt en perioden met regen. Pas ’s avonds klaart het vanuit het westen op. Wel kan dan opnieuw plaatselijk mist ontstaan. De maximumtemperatuur varieert tussen 7 graden op de Wadden en 12 in het zuiden. Er waait opnieuw een matige tot krachtige zuidwestenwind.

Zaterdag lijkt op het uiterste noorden na droog te verlopen met soms zon. De zuidwestenwind blijft stevig met aan de westkust misschien kracht 7. Het wordt maximaal 7 tot 11 graden.

Zondag is het een groot deel van de dag droog, pas in de avond wordt vanuit het westen weer een regenstoring verwacht. Met maximaal een graad of 10 blijft het mild. Op maandag kan deze storing lang blijven hangen. Het wordt dan tussen 7 en 11 graden, waarna het dinsdag afkoelt.