Man verongelukt na botsing met Dakar-auto

Rally-auto tijdens de tiende etappe van Dakar in Argentinië (AP Photo / Xinhua, Martin Zabala)Rally-auto tijdens de tiende etappe van Dakar in Argentinië (AP Photo / Xinhua, Martin Zabala)

Een Argentijnse man is vandaag tijdens de Dakar Rally verongelukt. Zijn vrachtwagen botste tegen de auto van een deelnemer. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving op deze site is de verongelukte man zelf geen deelnemer aan de rally.

Het ongeluk vond zo’n dertig kilometer van de eindstreep van de dagetappe bij de stad Tingosta.  De 48-jarige Argentijn stierf later in het Argentijnse Tinogasta ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De rally startte dit jaar op 1 januari in Buenos Aires en eindigt ook weer op 16 januari in de Argentijnse hoofdstad na twee weken van etappes door Argentinië en Chili. In het verleden vielen al vaker doden en gewonden door ongelukken tijdens de rally. Vorig jaar stierf een vrouwelijke toeschouwer nadat zij geschept werd door een rally-auto.
    • Hans Klis