Kort nieuws voorpagina

Weer probleem Leers met beleid vreemdelingen

Den Haag, 13 jan. Een illegaal heeft zich bij de Raad van State met succes verzet tegen de controles van de Marechaussee in de omgeving van de Nederlandse grens en de vreemdelingenbewaring daar. Minister Leers (Immigratie, CDA) past de wet aan, laat hij vandaag weten. Pagina 5

Mogelijk lek in opslag CO

2 Canada

Rotterdam, 13 jan. Een van de grootste ondergrondse opslagplaatsen voor kooldioxide in de wereld, in het Weyburn-olieveld in Canada, is mogelijk aan het lekken. Pagina 6

Raad: Rijk faalt bij mishandeling kind

Den Haag, 13 jan. De overheid faalt in haar taak kinderen veiligheid te bieden wanneer ouders dat nalaten. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid in een rapport over kindermishandeling. Pagina 4

Antimaterie gezien boven onweersbui

Rotterdam, 13 jan. Onweersbuien veroorzaken niet alleen veel water en bliksem, er ontstaan ook antideeltjes bij. Die waren tot nu toe alleen waargenomen op de zon en in de ruimte tussen de sterren – en in laboratoria, waar ze gemaakt worden. Pagina 10

Wegener verliest op deal De Pers

Rotterdam, 13 jan. Krantenuitgeverij Wegener lijdt zwaar verlies op het langlopende contract met het gratis dagblad De Pers. Wegener schrijft bijna 10 procent van de omzet af op de advertentie- en productieovereenkomst. Pagina 15

Ruzie Rotterdam om bankroet Watt

Rotterdam, 13 jan. Het faillissement van het Rotterdamse poppodium Watt heeft de politieke verhoudingen in Rotterdam op scherp gezet. De gemeente zou mede debet zijn aan de ondergang van het poppodium. Pagina 11

Vuelta na 33 jaar weer in Baskenland

Rotterdam, 13 jan. De Ronde van Spanje keert in september na 33 jaar terug naar Baskenland. Nadat de afscheidingsbeweging ETA had aangekondigd het geweld af te zweren, is de angst voor aanslagen weggenomen. Pagina 13