‘Geen zwavelzuur in Rijn’ na kapseizen tanker

A ship loaded with 2400 tons of sulfuric acid has capsized on the Rhine river near St. Goarshausen, western Germany January 13, 2011. Traffic on the river, a major European shipping artery, was suspended following the accident and two members of the crew were rescued but two others, one German one Czech, are missing according to a water police spokesman. The ship, the Waldhof, measures roughly 110 metres (360 feet) long and was completely turned over, with its keel above the waterline, but it was not immediately clear whether acid had leaked into the river AFP PHOTO / THOMAS FREY GERMANY OUT De tanker vol zwavelzuur kapseisde vlakbij de beruchte Lorelei-rots, een gevaarlijk punt in de Rijn. (Foto AFP)

Op de Rijn, in de buurt van de Lorelei bij de plaats St. Goarshausen, is vanochtend een Duitse tanker gekapseisd met 2400 ton zwavelzuur aan boord. Twee van de vier bemanningsleden worden vermist.

Waarom de tanker is gekapseisd is nog niet duidelijk. Eerste metingen van het Rijnwater in de omgeving geven aan dat er niets van de giftige lading in het water is gelekt, meldt Novum. De scheepvaart op de Rijn is stilgelegd, melden de Duitse autoriteiten.

De tanker was onderweg van Ludwigshaven in het zuidwesten van Duitsland naar Antwerpen. De nooddiensten doen er alles aan om de twee vermiste bemanningsleden te vinden. Ook is men druk doende de tanker stabiel te krijgen, zodat hij niet wegdrijft.


Grotere kaart weergeven

    • Bart Hinke