Doden Haïti: 316.000

Het officiële dodental van de aardbeving in Haïti van een jaar geleden is gisteren bijgesteld van 222.500 naar ruim 316.000. Dat zei de Haïtiaanse premier Jan-Max Bellerive tijdens een herdenkingsdienst van de ramp. Volgens Bellerive zijn het afgelopen jaar meer stoffelijke overschotten dan verwacht onder het puin vandaan gehaald en liggen er nog altijd doden onder ingestorte gebouwen.

Het officiële dodental is niet te controleren wegens de gebrekkige registratie van de slachtoffers. Het eerdere dodental van 222.500, dat de VN tot nu toe hanteren, is gebaseerd op eerdere schattingen van de Haïtiaanse regering. Ook schatte Bellerive dat het aantal mensen dat nog in tentenkampen woont 1,2 miljoen is in plaats van 800.000, het cijfer dat de Internationale Organisatie voor Migratie aanhoudt. (AP, AFP)