De Telegraaf voert campagne voor VVD'er Nordholt

De Telegraaf voert campagne voor VVD’er Nordholt. De krant gebruikt zelf het woord ‘campagne’ niet, maar kopt op de voorpagina: „VVD ruziet over kandidaat senaat”.De krant schrijft dat twee VVD’ers willen dat oud-politiecommissaris Eric Nordholt op plaats vijf van de lijst voor de Eerste Kamer komt. Hij wil de plek innemen van oud-minister Frank de Grave.

Opvallend is het onder-ons-karakter van de campagne. Beide geciteerde VVD’ers zitten bij omroep WNL, die uit De Telegraaf voortkomt: oud-Kamerlid Arend Jan Boekestijn en oud-wethouder Frits Huffnagel. Ook Nordholt is verbonden aan WNL,

Van ‘ruzie’ lijkt geen sprake. VVD-leden kunnen tot 26 januari hun stem uitbrengen. Partijdirecteur Boudewijn Revis: „Het gaat hier om een openbare ledenraadpleging. Daar horen campagnes bij. Het woord ‘ruzie’ in de Telegraafkop verbaast me daarom.” Het nieuws is volgens hem: Nordholt vindt goede ambassadeurs in De Telegraaf en WNL.

Rectificaties / gerectificeerd

Correcties & aanvullingen

In het artikel De Telegraaf voert campagne voor VVD’er Nordholt (13 januari, pagina 19) zegt de partijdirecteur van de VVD dat oud-politiecommissaris Eric Nordholt goede ambassadeurs heeft in de Telegraaf en omroep WNL. Dat heeft de partijdirecteur nooit gezegd of gesuggereerd. Hij noemde oud-Kamerlid Arend Jan Boekestijn en oud-wethouder Frits Huffnagel als goede ambassadeurs voor Nordholt.