Dalglish verliest weer met Liverpool

Voormalig topspits Kenny Dalglish heeft gisteren ook zijn tweede officiële wedstrijd als manager van Liverpool verloren. Na een nederlaag in de FA Cup tegen Manchester United volgde verlies voor de competitie, uit tegen Blackpool: 2-1. Dalglish (59) volgde afgelopen zaterdag Roy Hodgson op, die nog maar een half jaar in dienst was bij de club. Liverpool zakt na de nederlaag bij Blackpool naar de dertiende plaats.

De ploeg van Dalglish begon uitstekend. Fernando Torres schoot al na twee minuten uit een moeilijke hoek hard raak. Blackpool, in 2011 nog zonder zege, herstelde zich snel van de tegenslag. Tien minuten later kreeg Gary Taylor-Fletcher de bal gelukkig mee en scoorde. Na rust trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Halverwege de tweede helft kopte spits Campbell van dichtbij raak: 2-1. Liverpool, waar Dirk Kuijt een kwartier voor tijd vervangen werd, drong nog wel aan, maar zonder succes.

Ipswich Town zorgde in de League Cup voor een verrassing door Arsenal in de eerste wedstrijd van de halve finale te verslaan: 1-0. De Hongaarse spits Tamas Priskin maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt. De return volgt op 25 januari in Londen.

Internazionale heeft zich bij de laatste acht van het Italiaanse bekertoernooi geschaard door thuis met 3-2 te winnen van Genoa. Voor Inter (zonder Wesley Sneijder) scoorden Samuel Eto’o (2x) en McDonald Mariga, voor Genoa Houssine Kharja en Giuseppe Sculli. Ook Palermo ging verder in het bekertoernooi. Chievo Verona werd door een benutte strafschop van Fabrizio Miccoli op eigen veld verslagen. Eerder schaarde Parma zich al bij de laatste acht.

In Spanje is het bekertoernooi al tot de kwartfinales gevorderd. Villarreal en Sevilla bleven in de eerste wedstrijd op 3-3 steken. De bezoekers uit Sevilla werkten via de tweede treffer van Alvaro Negredo en een doelpunt van Alexis een 3-1 achterstand weg. (Novum)