6 redenen om uit te gaan

1 MUZIEK

Funny Trees showcase

Groningen: Bar Pacific. Op 13 & 14 jan, tijd: 20.30u. Toegang: gratis. www.funnytrees.nl

Boekingskantoor Funny Trees organiseert twee avonden een gratis toegankelijke showcase. De line-up bestaat uit Tududuh, Chinup, Vox Von Braun, Let’s Go Eskimo. Na afloop is er een afterparty waar de bands zelf vanaf middernacht plaatjes draaien. Morgenavond spelen NewYX, Bird On The Wire, The Happy Few, Lost Bear en European Daughters en verzorgen The Oh My God Why’s de muziek tijdens de afterparty.

2 KUNSTBEURS

Realisme 11

Amsterdam: Passenger Terminal. Van 13 t/m 16 jan, geopend 11.00-19.00u. Kaarten: 8-12 euro. www.realismeamsterdam.com

Tijdens de kunstbeurs Realisme tonen en verkopen 32 galerieën uit binnen- en buitenland werk van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars die zich hebben toegelegd op de figuratie en het realisme in schilder- en beeldhouwkunst. Er is zowel werk te vinden van bekende kunstenaars als van jong talent.

3 HUISKAMERCONCERTEN

Live in Your Living Room @ Eurosonic /Noorderslag

Groningen: Walter Hartlief, Pausgang 6. Tijd: 20.00u. Entree: 10 euro. Res: www.liveinyourlivingroom.nl

Tijdens het Eurosonic/Noorderslag festival organiseert Live in Your Living Room elk van de drie festivaldagen een concert. De line-up van de concerten varieert van singer/songwriter tot punk, van retro pop tot ambient. Het schema van vanavond: Goslink, Scram C Baby en Jodymoon.

4 FILM & DEBAT

Ontmoetingen aan de grens

Amsterdam: De Balie. Van 13 t/m 16 jan. Tijd: 20.00u (za & zo 14.00u). Entree: 5/7 euro, gratis met Cinevillepas. www.debalie.nl

Aan de hand van films en illustrerende debatten gaat het programma ‘Ontmoetingen aan de grens’ in op de problematiek rondom het thema migratie. Wie zijn de migranten, wat is het te voeren beleid en hoe verder? Vanavond: Arab Attraction (Regie: Andreas Horvath, Oostenrijk 2010). Een Oostenrijkse feministe volgt haar hart en gaat bij haar twintig jaar jongere geliefde in Jemen wonen. Vooraf inleiding door prof. Leo Lucassen.

5 THEATER

Floris van Delft: Rechter kan niet

Utrecht: Stadsschouwburg. Tijd: 20.30u. Entree: 14 euro. www.stadsschouwburg-utrecht.nl

De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen is de eerste avondrechter in de tournee van Rechter kan niet, de voorstelling die regisseur Floris van Delft maakte voor Festival a/d Werf. In het theatrale debat wordt het Nederlandse rechtsysteem onder de loep genomen, door de acteurs en het publiek. Van Delft maakte eerder o.a. De Verlichting is stuk. Tournee t/m 8 mrt (www.festivalaandewerf.nl)

6 muziek

Negative

Eindhoven: Effenaar Kleine zaal. Tijd: 21.00u. Kaarten: 10 euro. www.effenaar.nl

Zelf typeert de Finse rockband haar muziek als ‘emotional rock’. Een stevige sound, maar wel met een sterke symfonische achtergrond. In het kader van het verschijnen van het vijfde album Neon komt Negative vanavond naar de Effenaar, het enige Nederlandse optreden van hun tournee.