5 redenen om tv te kijken

None

1 Sandra Bullock

Two Weeks Notice

Net 5, 20.30-22.30u.

Two Weeks Notice is het regiedebuut van de scenarioschrijver van Miss Congeniality en Forces of Nature, beide met actrice Sandra Bullock. Nu speelt zij een onhandige milieuadvocaat in dienst van schatrijke vastgoedhandelaar Hugh Grant, een onuitstaanbare, maar ook onweerstaanbare man. Zoals het hoort ontwikkelen ze een haat-liefdeverhouding, met veel verbaal vuurwerk en geestige, romantische liefdesliedjes. (Marc Lawrence, 2002).

2 blockbuster

Deep Impact

Veronica, 20.30-22.55u.

De dreigende vernietiging van Amerika (en de rest van de aarde) verbeeld in een ‘blockbuster’ die het meer moet hebben van spectaculaire actie dan van menselijk melodrama. Met Morgan Freeman als de president. (Mimi Leder, 1998).

3 Sanne Vogel

Pavlov

Ned. 3, 21.00-21.50u.

Sanne Vogel schrijft en regisseert eigen toneelstukken en speelt in theater-, tv- en filmproducties, waaronder Het Schnitzelparadijs, Villa Achterwerk en Annie M.G. In 2008 kwam haar jeugdboek Het levenswerk van een talentloos meisje uit. In het programma Pavlov onderzoekt ze waarom ze zo veelzijdig is.

4 oestermachine

De wilde keuken

Ned. 2, 21.30-22.00u.

Wouter Klootwijk test vandaag in De Wilde Keuken een nieuwe machine, die per uur zeshonderd oesters kan openmaken.

5 Huilen en lachen

Simon

Ned. 3, 22.00-23.50u.

Simon van Eddy Terstall gaat over de vriendschap tussen een Gooise tandarts en een Amsterdamse vrije jongen die kanker krijgt. Simon zal misschien de geschiedenis ingaan als de eerste Nederlandse speelfilm over euthanasie en het homohuwelijk die bovendien een hasjdealer als held heeft. Je kunt er zelfs om huilen tussen het lachen door. (Eddy Terstall, 2004).

Bekijk het volledige programmaoverzicht op pagina 24