Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

Wraak op de helpdeskterreur

Je kunt de komende tien minuten bij een willekeurig bedrijf in de wacht van de helpdesk blijven hangen. Maar, zoals wij (en Youp) weten, is dat niet echt een populaire hobby.

Leuker is wraak nemen, weet ‘Neveneffecten’, een groepje Belgen (waarbij de oplettende kijker de uitvinder van Kabouter Wesley herkent). Bij onze zuiderburen blijkt een bekende helpdeskterrorist het telefoniebedrijf Mobistar.

De Vlamingen zetten in het programma Basta een flinke zeecontainer voor de ingang van het bedrijf. Ze laten ‘m niet één, niet twee, maar een dikke drie uur staan. Vanzelfsprekend wordt Mobistar’s arme beller Mathieu flink de wachtmuziek aangezegd en doorverbonden tot ‘ie blauw ziet.

http://www.youtube.com/watch?v=4PsVoUjNIf4

Overigens belde Studio Brussel nog even met Mathieu-van-security-mobistar, om te vragen hoe hij in godsnaam zo rustig bleef.