Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Voetbal

Twente huurt Onyewu

De Amerikaanse verdediger Oguchi Onyewu komt over van AC Milan.

Oguchi Onyewu speelt de rest van het seizoen voor FC Twente. De 28-jarige verdediger wordt gehuurd van AC Milan. De 58-voudig Amerikaans international speelde in anderhalf jaar bij AC Milan slechts één officiële wedstrijd. In september 2009 speelde hij een half uur mee in de Champions League.

Twente-trainer Michel Preud’homme en Onyewu werkten al eerder samen, bij Standard Luik. Onyewu komt sinds 2004 uit voor de Amerikaanse nationale ploeg. Hij speelde op de WK’s van 2006 en 2010.

Ronaldinho vervolgt zijn voetbalcarrière in zijn vaderland Brazilië. De dertigjarige middenvelder heeft met Flamengo een overeenkomst bereikt voor een contract voor 3,5 jaar.

Ronaldinho, die bij AC Milan weinig aan spelen toekwam, wilde graag terugkeren naar Brazilië om in beeld te blijven voor het nationale elftal. De 88-voudig international hoopt in 2014 erbij te zijn als Brazilië het WK organiseert. (Novum)