Dit is een artikel uit het NRC-archief

Economie

Treinen naar Duitsland omgeleid

Tussen Arnhem en het Duitse Emmerich rijden vanmorgen voorlopig nog geen treinen wegens het ongeluk gisteren tussen een goederentrein en een internationale trein bij Zevenaar. Dit meldt persbureau Novum. Het onderzoek naar het ongeval was gisteravond laat nog altijd bezig en het bergen van de treinen zelf nog niet begonnen. De berging duurt volgens Prorail minimaal twaalf uur.

Op het bewuste traject rijden geen binnenlandse treinen. De internationale treinen naar Keulen worden vandaag omgeleid via Venlo. Dat zorgt voor vertraging voor reizigers. “Maar ze hoeven in ieder geval niet meer met de bus tussen Arnhem en Emmerich”, aldus een  woordvoerder van Prorail. Gisteren moesten treinreizigers dit stuk wel met de bus afleggen. Ook de goederentreinen worden zoveel mogelijk omgeleid, vertelt de woordvoerder.

Als de berging eenmaal is afgerond, moet vermoedelijk ook nog de ontstane schade aan het spoor worden hersteld. Hoe ernstig deze schade is, is nog onduidelijk.