Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Economie

Schaf Kamer van Koophandel af

opinext@nrc.nl

Ondernemer Richard Engelfriet heeft kritiek op de verplichte inschrijving in het Handelsregister („Kamer van Koophandel, schaf per direct die verplichte bijdrage af!”, Opinie, 6 januari).

Ik herken mij helemaal in het artikel. Eerst wilde de KvK mij niet inschrijven, omdat ik zelfstandig beroepsbeoefenaar ben. En vanaf 2008 is inschrijving verplicht. Voor de reclame kun je je gelukkig afmelden, dus tegen folders en andere rotzooi kun je je beschermen.

Wat ik veel erger vind, is dat de KvK van mijn contributie lobbyt voor bredere snelwegen, meer bedrijventerreinen en grotere automobiliteit, terwijl ik godbetert lid ben van Milieudefensie – die daar juist weer tegen strijdt. Wat mij betreft: schaf de KvK zo snel mogelijk af. Overigens moet je een organisatie die bij zichzelf ingeschreven staat natuurlijk nooit serieus nemen.

Janjaap Luijt

Utrecht