Palin reageert op kritiek, en krijgt daarop nog meer kritiek

Na dagen van stilte reageert Sarah Palin in een video op Facebook op de kritiek die op haar bord terecht kwam na de schietpartij in Tucson.

Palin verwijt het de media dat ze zo hard is aangepakt en noemt het smaad. Ze vertelt niet te begrijpen dat haar ‘hitlist’, een kaart met pistoolvizieren op haar politieke tegenstanders, wordt uitgelegd als een symbool van haatzaaiende retoriek.

“When we say ‘take up our arms,’ we are talking about our vote. Yes, our debates are full of passion, but we settle our political differences respectfully.”

Kritiek op kritiek levert weer meer kritiek op
De video van Palin is weer een nieuwe reden voor verhit debat. Ze gebruikt de term ‘blood libel’, een term die normaal gebruikt wordt door joden die er valselijk van beschuldigd worden het bloed van christelijke kinderen te gebruiken voor rituelen, schrijft The Caucus. Het gebruik van de term door Palin ligt gevoelig, niet in de laatste plaats omdat Giffords joods is.

Ook bij Huffington Post wordt Palin afgekraakt op haar gebruik van de term:

Sarah Palin has just proven again that she has only one gear -- forward -- and only one mode -- attack. The 2012 presidential campaign has begun, not in Iowa or New Hampshire, but in the bloody streets of Tucson.