Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Natte periode

Een stevige zuidwestelijke stroming voert de komende drie dagen een paar regenstoringen en zachte lucht aan. Op lange termijn, na aanstaande maandag, lijkt het koud te worden.

Komende nacht is het niet kouder dan 4 tot 8 graden. Het blijft bewolkt en regenachtig, maar in het noorden zijn lange droge perioden te verwachten, met een zuidwestelijke bries die aan de kust af en toe krachtig is, kracht 6.

Morgen blijven in de noordelijke provincies de droge perioden overheersen, terwijl vooral in het zuiden aanhoudende regen wordt verwacht. Overigens valt de komende 48 uur ook in de Ardennen flink wat regen, waardoor de waterstand van de Maas vermoedelijk weer zal stijgen. De temperatuur stijgt tot rond 11 graden, maar in het noorden is het met maximaal 7 tot 9 graden iets minder zacht. De zuidwestenwind blijft matig tot krachtig.

Vrijdag verandert er weinig. Ook dan is het bewolkt met vaak regen, stevige wind en temperaturen tussen 7 en 12 graden. In het weekend en maandag lijken droge perioden te overheersen en misschien breekt de zon soms door. Daarbij neemt de wind niet af.

Zaterdag en zondag komt de middagtemperatuur in veel regio's op 10 of 11 graden uit, maandag is het met rond 8 graden iets minder mild.