Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Kort nieuws Sport

Lot dopingzondaar Danilo di Luca nu in handen van UCI

Rotterdam, 12 jan. De terugkeer van Danilo di Luca in de wielersport is onzeker geworden. De internationale wielerunie UCI lijkt roet in het eten te gooien. De 35-jarige Italiaan zou geen salaris krijgen bij het Russische Team Katusha, maar op premiebasis aan de slag gaan. Volgens de UCI-regels is dat niet toegestaan. Bovendien moet Di Luca nog een boete betalen aan de UCI, dat zijn nieuwe contract nog moet goedkeuren”, bevestigt een woordvoerder. De regels schrijven voor dat renners niet minder dan het minimumloon mogen verdienen. Di Luca moet nog een boete van 173.000 euro aan de UCI voldoen wegens zijn dopingvergrijp. Na de Giro van 2009 werd hij tweemaal betrapt op het gebruik van de epovariant cera. (Novum)

Ook Haase verliest in Auckland (NZ)

Auckland, 12 jan. Tennisser Robin Haase is vanmorgen in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Auckland uitgeschakeld. De als derde geplaatste Amerikaan Isner bleek net iets te sterk voor de Nederlander: 3-6, 7-6 en 7-5. Thiemo den Bakker werd gisteren in de eerste ronde uitgeschakeld door de Duitser Petzschner. (Novum)

Bolt doet mee aan Bislett Games Oslo

Oslo, 12 jan. Usain Bolt doet op 9 juni mee aan de Bislett Games in Oslo. De drievoudig olympisch en wereldkampioen loopt in Noorwegen de 200 meter. Het is de eerste Diamond League-wedstrijd waar Bolt zijn deelname aan heeft toegezegd. De 24-jarige atleet uit Jamaica heeft geen last meer van zijn achillespeesproblemen, die hem eind vorig seizoen al aan de kant hielden. (AP)

Denneboom naar Arminia Bielefeld

Rotterdam, 12 jan. Oud-international Romano Denneboom voetbalt de rest van het seizoen bij Arminia Bielefeld, de hekkensluiter van de Tweede Bundesliga. De 29-jarige ex-speler van onder meer SC Heerenveen en FC Twente was sinds vorige week op proef in Duitsland. Bij handhaving wordt het contract van de spits, die sinds de zomer zonder club zat, automatisch verlengd. Bielefeld staat negen punten onder de degradatiestreep. (Novum)

Keller (FC Utrecht): Xamax Neuchatel

Utrecht, 12 jan. Sander Keller verruilt FC Utrecht voor de Zwitserse voetbalclub Xamax Neuchatel. De 31-jarige verdediger tekent voor anderhalf jaar bij de ploeg uit de Super League. Keller speelde negen seizoenen voor FC Utrecht, waar hij zijn basisplaats was kwijtgeraakt. (Novum)

Oranje blijft 2de op FIFA-ranglijst

Rotterdam, 12 jan. Het Nederlands elftal blijft de nummer twee van de wereldranglijst. Op de door wereldvoetbalbond FIFA bijgehouden lijst staat wereldkampioen Spanje nog altijd voor Nederland. Duitsland blijft derde, voor Brazilië en Argentinië. Engeland is de nummer zes op de lijst. (Novum)