Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

Kort nieuws Media

Literatuurprijs naar Van der Graft

rotterdam, 12 jan. - De C.C.S. Crone Prijs 2010 is postuum toegekend aan dichter en theoloog Guillaume van der Graft, zo maakte de jury gisteren bekend. De ‘literatuurprijs van de stad Utrecht’ wordt eens in de twee jaar uitgereikt en bestaat uit een bedrag van 10.000 euro. De jury prijst de op 21 november vorig jaar overleden Van der Graft (pseudoniem van Willem Barnard) voor diens „lyrische stem” die „volstrekt autonoom” aandoet. De C.C.S. Crone Prijs werd in het verleden toegekend aan onder meer Manon Uphoff en Ingmar Heytze.

Vervolging arts Michael Jackson

los angeles, 123 jan. - Michael Jacksons lijfarts Conrad Murray wordt vervolgd voor de dood van de zanger. Een rechter besliste dinsdag dat er genoeg bewijs is tegen . Jackson stierf op 25 juni 2009 op 50-jarige leeftijd na een overdosis van het narcosemiddel propofol. Twee artsen verklaarden onder meer dat Murray de medische regels heeft overtr3eden door Jackson propofol toe te dienen, zonder daarbij de gewenste zorg te bieden. (AP)

Boeken Paulo Coelho verboden in Iran

rotterdam, 12 jan. - De boeken van Paulo Coelho zijn sinds kort verboden in Iran, zo meldt de Braziliaanse schrijver op zijn eigen blog. De autoriteiten zijn niet langer gediend van zijn werk. Een reden is niet gegeven. Coelho reageerde onmiddellijk door aan te kondigen dat zijn werk binnenkort gratis te downloaden zal zijn in Iran.

John Lennons Ferrari geveild

rotterdam, 12 jan. - De eerste auto die John Lennon kocht na het behalen van zijn rijbewijs in 1965, een blauwe Ferrari 330 coupé, wordt op 5 februari in Parijs geveild. Veilinghuis Bonhams verwacht dat de auto tussen de 120.000 en 170.000 euro zal opbrengen. Het model levert doorgaans de helft daarvan op.