Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politiek

Geen nieuwe regering in België? Laat die baarden maar groeien

Na 213 dagen heeft België nog steeds geen nieuwe regering. Dus wat doen Belgische mannen dan uit protest? Precies, hun baard laten staan tot België een regering heeft.

Althans, als het aan de Belgische acteur Benoît Poelvoorde ligt. In navolging van filmjournalist Nicolas Buytaers, die zich al enkele dagen niet meer scheert uit protest, riep Poelvoorde gisteren iedereen op dit ‘formidabele idee’ te volgen. Radiopresentator Koen Fillet heeft al gezegd mee te doen met de actie.

Poelvoorde in de Gazet van Antwerpen:

“Het is dringend tijd dat er een regering komt en ik weet dat veel mensen dat vinden. Het vergt maar een kleine inspanning om met onze actie mee te doen. We zullen zo ook duidelijk kunnen zien wie er solidair is met onze actie.”