vandaag

In het nieuws:

De Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de EU, Catherine Ashton, spreekt in Den Haag met premier Rutte en minister Rosenthal (Buitenlandse Zaken, VVD) over de rol van Europa in de politietrainingsmissie in Afghanistan.

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie, VVD) brengt vandaag een werkbezoek aan het Verenigd Koninkrijk om zich te laten informeren over het functioneren van private gevangenissen. Het kabinet onderzoekt de mogelijkheid om de komende regeringsperiode de bewaking van criminelen en het beheer van de gevangenissen te privatiseren. Engeland was in 1992 het eerste land dat in Europa een private gevangenis opende.

Tijdens een plenaire zitting neemt Femke Halsema om half twee officieel afscheid van de Tweede Kamer.