Uitgesproken

SACRAMENTO, CA - FEBRUARY 12: Reporter Paul Kimmage of The Times of London confronts Lance Armstong during a press conference held by race presenter AEG to kick off the 2009 Amgen Tour of California professional road cycling race at the Sheraton Grand Hotel on February 12, 2009 in Sacramento, California. The Tour of California will cover 750 miles from February 14-22. Doug Pensinger/Getty Images/AFP
SACRAMENTO, CA - FEBRUARY 12: Reporter Paul Kimmage of The Times of London confronts Lance Armstong during a press conference held by race presenter AEG to kick off the 2009 Amgen Tour of California professional road cycling race at the Sheraton Grand Hotel on February 12, 2009 in Sacramento, California. The Tour of California will cover 750 miles from February 14-22. Doug Pensinger/Getty Images/AFP AFP

„Voor mij staat Lance Armstrong voor alles wat er niet deugt aan het profwielrennen. Iemand die niet alleen doping gebruikt, maar dopinggebruik ook aanmoedigt en anderen in het dopingnet verstrikt. Al z’n ploegmaats vertellen dat ze onder druk werden gezet om doping te nemen. Dat is de kanker die hij uitzaait.”

Paul Kimmage, ex-renner en sportverslaggever van de Sunday Times, in Nieuwsuur (NOS/NTR)