Uitgelicht

Recruit Year : 2003 Director : Roger Donaldson Colin Farrell Al Pacino Photo12

Film

The Recruit (Roger Donaldson, 2003, VS). Archetypische CIA-film speelt zich goeddeels af in een geheim opleidingskamp en biedt een vakkundig spel met dubbele bodems en cynische paranoia. Met Colin Farrell, Al Pacino.Veronica, 20.30-22.45u.

K-9 (Rod Daniel, 1989, VS). Actiekomedie geeft eigen draai aan buddyclichés. Excentrieke rechercheur James Belushi krijgt een herdershond als partner.RTL7, 20.30-22.30u.

Clueless (Amy Heckerling, 1995, VS). In vrije bewerking van Janes Austens Emma woont de 15-jarige heldin in Beverly Hills, waar het draait om geld, relaties en klassebewustzijn. Een in zuurstokkleuren uitgevoerde film over een altruïstisch snobje dat de opvang van een wat verloren nieuwelingetje op school ter hand neemt. Net5, 20.30-22.30u.

Almost Heroes (Christopher Guest, 1998, VS). Melige komedie met Chris Farley als avonturier die anno 1804 een expeditie onderneemt naar de Stille Oceaan. Comedy Central, 22.30-24.00u.

The Big Man/Crossing the Line (David Leland, 1990, Engeland).Liam Neeson als werkloze Schotse mijnwerker die illegaal bijverdient als wedstrijdbokser zonder handschoenen. BBC 1, 0.35-2.30u.

Actualiteiten

EénVandaag. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een nieuwe en veel gedetailleerder kaart gemaakt van de maan. De kaart is niet alleen van belang voor wetenschappers maar ook voor mogelijke nieuwe maanmissies. Landen als China en India speculeren al over onbemande en bemande missies naar de maan. Ned.1, 18.15-18.40u.

De wereld draait door. Aandacht voor popfestival Noorderslag. Te gast vanavond onder anderen Jacco Eltingh en Paul Haarhuis die binnenkort hun comeback maken als dubbelspelpartners en Richard Krajicek. Muziek is er van DeWolff en tafelheer is Giel Beelen.Ned.3, 19.30-20.25u.

Uitgesproken EO. Wereldwijd zijn er volgens de IND 3.500 kinderen die graag bij hun ouders in Nederland willen wonen, maar dat niet mogen. Daarnaast is er een groot aantal ouders dat graag bij de kinderen in Nederland zou wonen. Vanavond aandacht voor twee families met dit probleem.Ned.2, 20.25-20.55u.

Nieuwsuur. Aandacht voor de uitspraak van de Hoge Raad over het al dan niet uitzetten van een Angolees gezin, een reportage over persconferentie van de RIVM over de brand bij Moerdijk, en een interview met Michel Platini over de schuldenlasten van Europese voetbalclubs.Ned.2, 22.00-22.45u.

Pauw & Witteman. Vanavond onder meer: Arie Boomsma – dit jaar juryvoorzitter bij de Mr Gay Netherlands-verkiezing – vertelt over zijn programma ‘Uit de kast’ waarin hij jonge homo’s en lesbiennes volgt bij hun coming-out. En journalist Hans Jaap Melissen schreef een boek over de media en hulpverlening in Haïti na de aardbeving. Ned.1, 23.05-23.55u.

Informatief

Terug naar mijn roti. Ramon Beuk, kok en culinair ondernemer, reist naar Suriname. Verslag van een persoonlijke zoektocht en culinaire ontdekkingsreis.Ned.2, 19.25-19.55u.

Stinkend, beroemd en dakloos. Vier Nederlanders die zijn gewend aan luxe en voorspoed gaan zeven dagen en zes nachten de straat op. Model Kim Feenstra, acteur Tim Haars, bokskampioene Esther Schouten en acteur Chris Tates moeten zich handhaven tussen de daklozen. Presentatie Ajouad el Miloudi. Ned.3, 20.25-20.55u.

Publiek geheim. Serie historische documentaires, vanavond over het Belgische automerk Imperia. Tussen 1906 en 1958 rolden in de fabriek van Nessonvaux bij Luik zo’n 20.000 Imperia’s van de band. Op het dak van de fabriek lag zelfs een testbaan.Canvas, 20.40-21.10u.

Opium: Rijk de Gooyer. Cornald Maas spreekt vrienden, collega’s en familie van Rijk de Gooyer, een van Nederlands beste acteurs. Maas gaat op stap met vier mensen uit het leven van De Gooyer: filmregisseur Frans Weisz, Gerard van Lennep, sinds jaar en dag de agent van Rijk de Gooyer („Hij is de man van 1 take”, aldus Van Lennep), vriend Maarten Spanjer en Rijk jr., die vertelt dat het met zijn vader nooit saai is: „Hij is niet de man die een arm om je heen slaat als je verdrietig bent, maar wel degene waarmee ik aan een parachute uit een vliegtuig ben gesprongen.”Ned.2, 20.55-21.25u.

Opgelicht?! Magazine over de praktijken van oplichters. Er komt iemand naar u toe die vraagt om wat geld te leen. Omdat hij net wat tekort heeft voor een treinkaartje of wat dan ook. Wat doet u? Een paar tientjes lenen of niet?Ned.1, 21.05-21.50u.

Sam: het afscheid. Documentaire. In de oudejaarsnacht overleed Sam Galesloot. Hij leed aan een progressieve spierziekte en was de hoofdpersoon in een documentaire van Ria Bremer en Doret van der Sloot die vorig jaar april werd uitgezonden. Daarin werd de jongen geportretteerd die kwaliteit van leven op de medische wereldagenda zette. Met nu een speciaal ingelaste uitzending over zijn overlijden. Ned.1, 22.30-23.00u.

Het uur van de wolf: Het zwijgen van Loe de Jong. Documentaire. Historicus Loe de Jong werd in de jaren ’60 bekend als presentator van de televisieserie De bezetting en later als schrijver van Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog. Hij werd daardoor het nationale oorlogsgeweten, maar over zijn eigen omgekomen familie, waaronder zijn tweelingbroer Sally, liet hij weinig los. Zijn kleindochter Simonka ging op zoek naar de reden van Loe’s mysterieuze zwijgen en stuitte op een familieverhaal dat getekend werd door gemis, jaloezie en schuldgevoelens.Ned.2, 22.50-23.55u.

Tienermoeders. Reportageserie over vier jonge moeders tussen de zestien en achttien jaar. Veel mensen denken dat tieners geen geschikte moeders kunnen zijn. Ze zijn naïef, hebben weinig inkomen en zijn bovendien zelf nog kind. De tienermoeders zelf denken daar anders over. SBS 6, 23.20-0.00u.