Kort nieuws Sport

Ronaldinho naar Flamengo, Twente huurt Onyewu

Rotterdam, 11 jan. De Braziliaanse voetballer Ronaldinho (30) verhuist van AC Milan naar Flamengo in zijn geboorteland. Dat maakte Flamengo vandaag bekend. Ronaldinho, in 2004 en 2005 verkozen tot beste voetballer van de wereld, speelde de afgelopen tien jaar in Europa, en kende zijn beste tijd bij Paris St. Germain en FC Barcelona. De aanvaller tekende een contract tot aan het WK van 2014, dat in Brazilië wordt gespeeld. Ronaldinho hoopt met zijn transfer naar Flamengo zijn ingezakte carrière uit het slop te trekken. Voor het afgelopen WK werd hij niet geselecteerd. FC Twente huurt voor de rest van het seizoen een andere speler van AC Milan. De 28-jarige Amerikaanse verdediger Oguchi Onyewu komt voor een half jaar naar Enschede. De 58-voudig Amerikaans international speelde mede door veel blessures in anderhalf jaar bij AC Milan slechts één officiële wedstrijd, maar kwam wel voor zijn land in actie op het WK in Zuid-Afrika. Onyewu speelt sinds 2002 in Europa. Via FC Metz en La Louvière kwam hij in 2004 bij Standard Luik terecht. In 2009 verhuisde hij naar AC Milan. FC Twente-trainer Michel Preud’homme, werkte bij Standard al eerder met Onyewu. Twente heeft te maken met veel blessures onder de verdedigers. (AP, Novum)

De Bakker verliest in eerste ronde

Auckland/Sydney, 11 jan. Tennisser Thiemo de Bakker is voor de tweede week op rij in de eerste ronde van een toernooi gesneuveld. Op het ATP-toernooi van Auckland verloor De Bakker van Philipp Petzschner uit Duitsland: 1-6, 7-6 (5) en 6-7 (3). Robin Haase doet ook mee aan het toernooi in Auckland. Hij zou later vandaag in actie komen tegen de Uruguayaan Pablo Cuevas. In Sydney verloor Caroline Wozniacki haar eerste officiële partij van 2011. De Deense tennisster, nummer een van de wereld, verloor in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Dominika Cibulkova uit Slowakije met tweemaal 6-3. De als tweede geplaatste Vera Zvonareva werd met tweemaal 7-5 verslagen door de Italiaanse Flavia Pennetta. Thuisfavoriete Samantha Stosur, als vierde geplaatst, ging ten onder tegen Svetlana Kuznetsova. De Russin kwam na verlies in de eerste set sterk terug: 3-6, 6-3, 6-4. Kim Clijsters deed het beter. De Belgische versloeg Barbora Zahlavova Strycova uit Tsjechië met 6-1, 6-4. (Novum)

Al-Attiyah nieuwe leider Dakar-rally

Copiapo, 11 jan. Autocoureur Nasser Al-Attiyah staat sinds gisteren aan de leiding van het klassement van de Dakar-rally. De Volkswagen-rijder uit Qatar won de achtste etappe tussen de Chileense plaatsen Antofagasta en Copiapo. Hij passeerde daarmee de Spanjaard Carlos Sainz en heeft nu een voorsprong van 5.14 minuten in het algemeen klassement. Bij de motoren liep Marc Coma na de achtste etappe verder weg bij de concurrentie. De Spaanse klassementsleider won op zijn KTM de rit over Chileens grondgebied en heeft nu een marge van 9.19 minuten op zijn voornaamste belager Cyril Despres. Bij de trucks ging de overwinning naar Vladimir Chagin. De Rus staat ook bovenaan in het klassement. (Novum)

FA klaagt Babel aan na Twitter-bericht

Liverpool, 11 jan. Ryan Babel is als eerste voetballer in Engeland door de FA aangeklaagd wegens uitspraken op berichtenwebsite Twitter. De aanvaller van Liverpool uitte zondag kritiek op scheidsrechter Howard Webb. Na het verloren duel tegen Manchester United plaatste Babel een gemanipuleerde foto van Webb in het shirt van Manchester op zijn twitterpagina, met daarbij de tekst „En ze noemen hem een van de beste scheidsrechters. Wat een grap.” Webb kende in het duel een strafschop toe aan Manchester en gaf een rode kaart aan Liverpool-middenvelder Gerrard. De Engelse voetbalbond FA stelde een onderzoek in en besloot gisteren de Nederlander te vervolgen wegens ‘onbehoorlijk gedrag’. Babel kan naar aanleiding van zijn uitspraken worden geschorst. (Novum)

Ex-mountainbiker pleegt zelfmoord

Madrid, 11 jan. De Spaanse oud- mountainbiker Alberto Leon, verdachte in twee dopingzaken, heeft zichzelf van het leven beroofd. Dit bevestigde de Spaanse politie in zijn woonplaats San Lorenzo. Leon (37) behoorde tot de 14 sporters die onlangs werden genoemd in Operacion Galgo, onder wie ook de Nederlandse atlete Adriënne Herzog. Hij werd verdacht van levering van dope aan sporters. In 2006 raakte hij in opspraak bij Operacion Puerto, hij zou koerier zijn geweest van de verdachte Spaanse arts Fuentes. (AP)