Dit is een artikel uit het NRC-archief

Verkeer en infrastructuur

KNMI: noorden en oosten ‘verraderlijk glad’

KNMI waarschuwt voor weggebruikers voor “verraderlijke” gladheid door ijzel in het noorden en oosten van het land. Met name de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland is het op de lokale wegen glad.

KNMI waarschuwt weggebruikers voor “verraderlijke” gladheid door ijzel  in het noorden en oosten van het land. Met name in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland is het op de lokale wegen glad.

In het gebied rond de Veluwe kwamen in korte tijd zoveel meldingen binnen bij de hulpdiensten, dat er een tekort is aan ambulances. De politie meldt dat tientallen voetgangers en fietsers lichtgewond raakten na valpartijen op de spekgladde wegen. Slachtoffers moeten er rekening mee houden dat zij langer moeten wachten op een ambulance.

Ook in en rond Eindhoven vonden er tientallen ongelukken plaats door extreme gladheid. De politie adviseert automobilisten, voetgangers en fietsers thuis te blijven.

Volgens het KNMI zal de komende uren de gladheid geleidelijk verdwijnen.