Iran: spion Israël gepakt

Spionagenetwerk zou achter moord op Iraanse kerngeleerde zitten.

Iran zegt dat het een Israëlisch spionagenetwerk heeft opgerold, dat achter de moord zit op een Iraanse kerngeleerde in 2010. Dat heeft de Iraanse staatstelevisie gisteren bekendgemaakt. Iran zegt dat het de Israëlische inlichtingendienst Mossad heeft geïnfiltreerd. Na een maandenlange geheime operatie zouden meerdere spionnen zijn opgepakt en complotten tegen Iran zijn onthuld, zoals een campagne om zijn nucleaire programma te saboteren. „We hebben een zware klap uitgedeeld aan de zionistische inlichtingendienst.” Later verscheen een verdachte op televisie, die verklaarde in Israël te zijn opgeleid.

Masoud Ali Mohammadi, die was verbonden aan het atoomenergie agentschap, kwam op 12 januari om het leven toen een aan een motorfiets bevestigde bom ontplofte. In november werden nog twee Iraanse kerngeleerden vermoord. (AP, BBC)