Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Internationale trein botst op goederentrein bij Zevenaar

Foto Twitter / @mregeling2010.

Bij Zevenaar is rond twaalf uur een internationale passagierstrein in botsing gekomen met een goederentrein. Dat heeft de politie aan Omroep Gelderland gemeld. Er zijn voorlopig geen berichten over gewonden onder de 146 passagiers.

Ook werd snel na het ongeval duidelijk dat de goederentrein niet geladen was met gevaarlijke vloeistoffen. Omdat de autoriteiten daar in eerste instantie wel voor vreesden, rukte de brandweer volgens De Gelderlander uit met negen brandweerwagens en dertig brandweerlieden:


Foto Twitter / @mregeling2010.

Treinverkeer niet ernstig verstoord
De NS meldt dat er door de botsing tussen Arnhem en Emmerich geen treinen rijden. De treinen tussen Arnhem en Dordrecht rijden wel gewoon. De extra reistijd bedraagt meer dan een uur. De Spoorwegen verwachten dat de verstoring op het traject van de internationale trein vannacht rond twee uur is verholpen.

De botsing vond hier plaats:


Grotere kaart weergeven