Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Algemeen

Inktspotprijs voor Peter van Straaten

De Inktspotprijs is gewonnen door Peter van Straaten. Van Straaten won de prijs voor zijn tekening ‘Kruisverkrachting’.

De tekening toont een jongen die geknield bidt, met een crucifix in zijn achterwerk. De tekening werd afgedrukt in maart 2010 in Vrij Nederland.

De jury noemde Van Straaten’s tekening ‘treffend, pijnlijk komisch en wrang.’

Peter van Straaten, Kruisverkrachting, Vrij Nederland, 20 maart 2010Peter van Straaten, Kruisverkrachting, Vrij Nederland, 20 maart 2010

Van Straaten liet tekeningen achter zich van Djanko (Intermediair/PW), Worstkeesscenario (NRC Handelsblad), Siegried Woldhek (NRC Handelsblad), Mirjam Vissers (Trouw), Stefan Verwey (De Gelderlander), TRIK (Nieuwe Revu), Len Munnik (Trouw), Ien van Laanen (De Volkskrant), Hajo (nrc.next), Arend van Dam (Centraal Weekblad) en Jos Collignon (De Volkskrant)

Bekijk alle genomineerde tekeningen bij nrc.next.