Dit is een artikel uit het NRC-archief

Onderwijs

In beeld: drie weken van demonstraties in Tunesië

Demonstraties in Tunesië (FOTO: AFP PHOTO / STR)

Tunesische jongeren demonstreren al drie weken tegen de hoge werkloosheid in het land, de hoge voedselprijzen, corruptie en het autoritaire bewind van president Ben Ali. Gisteren raakten demonstranten in het stadje Gassrine slaags met de oproerpolitie. Daarbij vielen zes doden. Dat brengt het dodental door de onlusten in het Noord-Afrikaanse vakantieland op twintig.

Ook in het binnenland en in de hoofdstad Tunis is het onrustig. President Ben Ali sloot gisteren alle universiteiten en hogescholen in het land om zo de situatie beter onder controle te krijgen. De protesten luiden volgens deskundigen mogelijk het einde in van het repressieve regime van Ben Ali.

AFP PHOTO / FETHI BELAID

AFP PHOTO / FETHI BELAID

AP PHOTO / HASSENE DRIDI

AFP PHOTO / STR

AFP PHOTO / STR

AFP PHOTO / STR

AFP PHOTO / STR