Even lente

Het wordt zeer zacht de komende dagen, maar dat betekent niet dat de winter de rest van de maand geheel kansloos is.

Na een regengebied kan het vannacht vooral in de noordelijke provincies nog even opklaren. Mogelijk daalt de temperatuur daar toch nog een keer tot dichtbij het vriespunt. Lokale gladheid is daardoor niet geheel uit te sluiten.

Morgen is het bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het opnieuw af en toe regenen. Bij een matige tot vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind stijgt het kwik in de loop van de middag naar 5 tot 8 graden.

Donderdag en vrijdag verlopen grijs, nat en zacht. Storingen volgen elkaar in snel tempo op en brengen stuk voor stuk flink wat regen. Soms waait het stevig en de temperatuur gaat verder omhoog. Overdag wordt het al gauw 10 en plaatselijk zelfs 12 graden. Ook ’s nachts is het dan erg zacht met zo’n 6 tot 10 graden.

Zaterdag blijft het overwegend droog en misschien laat de zon zich even zien. In elk geval blijft het ook dan zacht. Hetzelfde geldt voor de zondag. Pas tegen of in de avond gaat het weer regenen.

Kijken we verder vooruit, dan zijn er rekenmodellen die een verandering beloven. Later die week wordt het mogelijk kouder, met een oostenwind. De winter is nog niet voorbij.