Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

Een extra lekkere taart

Een letter meer of minder maakt soms meer verschil dan je denkt. Voor de dertigste verjaardag van mijn vriendin besluit ik een extra lekkere taart te bestellen bij een gerenommeerde banketbakker. Enigszins overvallen door de vraag ‘of er nog iets op moet’, produceer ik met de nodige moeite een weinig opzienbarende tekst. Nadat de bezorger

Een letter meer of minder maakt soms meer verschil dan je denkt. Voor de dertigste verjaardag van mijn vriendin besluit ik een extra lekkere taart te bestellen bij een gerenommeerde banketbakker. Enigszins overvallen door de vraag ‘of er nog iets op moet’, produceer ik met de nodige moeite een weinig opzienbarende tekst. Nadat de bezorger van de taart zich uit de voeten heeft gemaakt, blijkt het eindresultaat toch onvergetelijk: ‘Hartelijk gefeliciteerd – Sylvia 30 jaar – Hoer!’

Bryan Bartens