Amrabat definitief van PSV naar Kayserispor

Feyenoord wil de Hongaar Krisztian Simon vastleggen, Thierry Henry traint bij zijn oude club Arsenal.

Nordin Amrabat vertrekt definitief van PSV naar Kayserispor. De clubs bereikten vorige week al een akkoord, maar de transfer liep vertraging op omdat een bankgarantie van de Turkse club op zich liet wachten. Die is gisteren alsnog afgegeven.

„De club heeft keurig aan alle verplichtingen voldaan”, bevestigt technisch manager Marcel Brands van PSV op de website van de club. De 23-jarige Amrabat tekent bij de nummer vier van Turkije een contract voor 4,5 jaar.

Amrabat kon dit seizoen onder Fred Rutten niet rekenen op een basisplaats. Hij kwam maar zes keer als invaller binnen de lijnen. In totaal speelde de aanvaller 56 duels voor de Eindhovense club, die hem in de zomer van 2008 overnam van VVV-Venlo.

Feyenoord verwacht de Hongaarse testspeler Krisztian Simon snel vast te leggen. Dat zei technisch directeur Leo Beenhakker tijdens het trainingskamp in Oman tegen Nusport. „Het is de bedoeling dat hij tegen Ajax al kan meedoen.” Het is de bedoeling dat negentienjarige Simon eerst gehuurd wordt van zijn club Ujpest.

Thierry Henry is weer terug op het oude nest. De 33-jarige Fransman houdt zijn conditie op peil bij zijn oude club Arsenal nu de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS tot half maart stilligt. Henry is nog altijd topscorer aller tijden bij de Engelse voetbalclub. Hij maakte tussen 1999 en 2007 226 doelpunten.

Henry heeft op 19 maart pas weer verplichtingen bij zijn club New York Red Bulls. Dan wacht een confrontatie in eigen huis met Seattle Sounders.

Romano Denneboom tekent zeer waarschijnlijk deze week een contract bij Arminia Bielefeld. Dat schrijft het Duitse tijdschrift Kicker gisteren. De 29-jarige Denneboom is op proef bij de club uit de Tweede Bundesliga. Zondag speelde hij mee in het met 2-0 gewonnen duel tegen het Turkse Konyaspor, waarin hij een goede indruk achterliet. Denneboom was eerder actief voor sc Heerenveen, Willem II, NEC, FC Twente en Sparta. (Novum)