Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Entertainment

6 redenen om uit te gaan

1 GRATIS MUZIEKFESTIVAL

A Rocket Ride To Grunn City Music Planet

Groningen: 15 locaties. Van 11 t/m 15 jan. Entree: gratis (m.u.v. de filmvertoning op 12 jan). www.twitter.com/gideonfestivals

Tijdens EuroSonic/Noorderslag vindt het gratis festival A Rocket Ride To Grunn City Music Planet plaats, de showcase van het Gideon Music Festival dat in juni zijn 5e editie zal gaan beleven. Op het festival wordt een uiteenlopend programma gepresenteerd. Vanavond: Romance in Jazz (Smederij 22.00u), New Red Fading, Vesper (Pakhuis 22.00u), Elle Alpha, Suptiel, Ravolva (Hopskotch 22.00u) en Mansell, Radius, Model Depose (Warhol 22.00u).

2 muziek

Edsilia Rombley (try-out)

Amsterdam-Noord: Theater M-Lab. Tijd: 20.15u, ook op 12 jan. Entree: 13,50-15,50 euro. www.m-lab.nl

Zangeres Edsilia Rombley speelt de eerste twee try-outs van haar nieuwe theaterprogramma ‘Edsilia zingt verder’, vol Nederlands- en Engelstalige soul, pop en gospelsongs. Ze wordt begeleid door een liveband. De show gaat op woensdag 2 februari in première in de Leidse Schouwburg.

3 dans

Monkey Sandwich

Rotterdamse Schouwburg. Tijd: 20.15u. Kaarten: 10-25 euro. www.rotterdamseschouwburg.nl

In ‘Monkey Sandwich’ van de Vlaamse choreograaf Wim Vandekeybus neemt film een centrale plaats in. De jonge performer Damien Chapelle gaat op het podium in dialoog met fictieve personages uit de film. De voorstelling is ook te zien in Breda, Haarlem en Groningen (www.ultimavez.com).

4 fotografie

Selected material from a photographic laboratory

Amsterdam: Da Costakade 150. T/m 28 jan, geopend di-vr 11.00-17.00u. Toegang: gratis. www.subbacultcha.nl

Het onafhankelijk platform voor alternatieve muziek Subbacultcha! breidt in 2011 haar activiteiten uit en gaat middels maandelijkse exposities een podium bieden aan jonge kunstenaars. Het project duurt een half jaar en zal worden afgesloten met een groepstentoonstelling en een daaraan gekoppelde eindpublicatie. Fotografe en Rietveld-studente Irene O’Callaghan (22) bijt het spits af met de expositie ‘Selected material from a photographic laboratory’. Het getoonde werk laat de onverwacht autonome abstractie van mislukte teststrookjes en kleurproeven zien, afkomstig uit een fotolaboratorium,

5 KAMERMUZIEK

Borodin Kwartet

Rotterdam: De Doelen. Tijd: 20.15u. Kaarten: 34-42 euro. www.dedoelen.nl

Jaarlijks nodigt Stichting Kamermuziekvereniging Rotterdam musici en ensembles uit om op te treden in de kamermuziekserie in de Doelen. Vanavond brengt het Borodin Kwartet een Russisch programma met werken van Borodin, Tsjaikovsky en Rachmaninov.

6 Muziek

Kings Go Forth

Nijmegen: Doornroosje. Tijd: 21.00u. Kaarten: 12 euro. www. doornroosje.nl

Kings Go Forth is een tienkoppige funk- en soulformatie met een voorliefde voor het vintage soulgeluid van Chicago en Philadelphia.