Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

5 redenen om tv te kijken

1 Suriname

Terug naar mijn Roti

Ned.2, 19.25 - 19.55u.

Televisiekok Ramon Beuk keert terug naar zijn geboorteland Suriname, waar hij op zijn elfde voor het laatst is geweest. In deze aflevering fietst hij door het district Commewijne.

2 Tienerkomedie

Clueless

Net 5, 20.30 - 22.30u.

Deze tienerkomedie maakte van Alicia Silverstone een ster en verrijkte het vocabulaire van de popcultuur met kreten als ‘what if’ en ‘whatever’. De satire op de materialistische tienercultuur en de pretenties van nieuwe rijken werd gebaseerd op Jane Austens Emma en is een getrouwe adaptatie, ondanks de verplaatsing van de actie naar Californië anno 1995. Cher (Silverstone) is, net als haar leeftijdgenoten, bezig met uiterlijk, uitgaan en banksaldi. Gelukkig heeft ze een hart van goud en leert ze tijdens de film haar egoïsme om te zetten in altruïsme. (Amy Heckerling, 1996).

3 CIA-film

The Recruit

Veronica, 20.30 - 22.45u.

Archetypische CIA-film speelt zich goeddeels af in een geheim opleidingskamp en biedt een vakkundig spel met dubbele bodems en cynische paranoia. Colin Farrell speelt een onaangepast genie dat door oude rot Al Pacino wordt gerekruteerd voor de dienst. (Roger Donaldson, 2003).

4 Crisis

Hotel de Toekomst

RTL 4, 20.30 - 21.30u.

Acht werklozen werken en wonen drie maanden lang in een oud hotel op de Veluwe. Samen renoveren ze het pand grondig. In die drie maanden moeten de deelnemers zichzelf bewijzen. Het doel: een betaalde baan.

5 Aandoening

Je zal het maar hebben

Ned. 3, 20.55 - 21.25u.

Presentator Valerio Zeno ontmoet jongeren met een aandoening. Vanavond praat hij met Thomas (18) die geboren is zonder handen en voeten en met Regina (23), haar leven wordt beheerst door de angst om over te geven.

Bekijk het volledige programma-overzicht op pagina 23