vandaag

In het nieuws:

In Washington bespreken president Barack Obama en zijn Franse collega Nicolas Sarkozy de plannen voor de komende ontmoetingen van de G8 en de G20. Frankrijk is in 2011 voorzitter van deze economische organisaties.

Eveneens in Washington komen afgevaardigden van de VS en Japan samen om te spreken over een eventuele toetreding tot de Trans-Pacific Partnership. Dit vrijhandelsverdrag moet de economische samenwerking stimuleren tussen landen rondom de Grote Oceaan. Tot nu toe zijn alleen Brunei, Chili, Nieuw-Zeeland en Singapore verenigd in het verband.

Xavi, Iniesta of Messi? Vandaag wordt in Zürich de winnaar van de Gouden Bal bekendgemaakt. De FIFA en het Franse tijdschrift France Football vroegen bondscoaches en aanvoerders van nationale ploegen samen met journalisten de beste voetballer ter wereld aan te wijzen.