Uitgelicht

WFA18T:DISNEY DREAM CRUISESCHIP:EEMSHAVEN;15NOV2010-De Disney dream het nieuwste cruiseschip van Disney cruise line. Het inmense schip heeft een lengte van 340 meter en is het op 2 na grootste cuise schip ooit gebouwd is alleen de oasis of the seas en de queen mary 2 zijn groter. De Disney dream heeft op het deck een waterglijbaan van 231 meter lang en bied ruimte aan 4000 pasagiers. In januarie begint de disney dream aan haar eerste cruiseWFA/r/str.RDegenhart WFA RDEGENHART

Film

The Musketeer (Peter Hyams, 2001, Eng/Dui/Luxemburg). Om fiscale redenen in Luxemburg opgenomen, zoveelste overbodige verfilming van Alexandre Dumas’ De drie musketiers valt alleen op vanwege de gevechten, die gechoreografeerd werden door de Hongkongse specialist Xiong Xin-xin. Catherine Deneuve en Tim Roth spelen bijrollen van niks. RTL7, 20.30-22.30u.

Quantum of Solace (Marc Foster, 2008, Engeland/VS). De 22ste editie van de James Bond-reeks onderstreept wat Casino Royale al duidelijk maakte: met Daniel Craig als de zesde incarnatie van de Britse geheim agent is Bond niet meer de Bond die we sinds Dr. No in 1962 hebben leren kennen. Bond is geen martini drinkende gentlemanspion meer, maar een keiharde wreker, wiens staalblauwe ogen geen spatje charme hebben. Tijd voor dubbelzinnige grapjes heeft hij ook al niet, noch voor meisjes. Hij doet alles om de dood van zijn geliefde te wreken. SBS6, 20.30-22.40u.

Casper (Brad Silberling, 1995, VS). Onder supervisie van Steven Spielberg vervaardigd, gewiekst sprookje-voor-het-hele-gezin waarin meisje vriendjes wordt met een al even eenzaam, vriendelijk spookje. Met Cathy Moriarty en Eric Idle als slechteriken. RTL8, 20.30-22.30u.

Dennis P. (Pieter Kuijpers, 2007, Nederland). Eenduidige klucht die is gebaseerd op authentieke diamantroof (in 2000, met behulp van een zogenoemde magnetrondoos) van de regisseur van Van God los, Off Screen en TBS. Dennis wordt door Edo Brunner en het scenario neergezet als een zwetende dikkerd met schreeuwerige kleren en een klein hartje. Nadja Hüpscher speelt de naïeve schootdanseres Tiffany met een intrigerende hardheid. Ned.3, 22.00-23.35u.

Actualiteiten

EénVandaag. Gesprek met de Indiase professor Sugata Mitra die door de TU Delft werd onderscheiden voor zijn bijzondere computerproject voor kinderen in sloppenwijken. Verder een reportage over de koperdiefstallen. Ned.1, 18.15-18.40u.

De wereld draait door. Nieuwe serie afleveringen. Gasten: het WNL-team Joost Eerdmans, Willem Vermeend, Eric Nordholt, Thomas Lepeltak en Frits Huffnagel. Tafelheer Jan Mulder. Ook aandacht voor het pop-festival Noorderslag. Muziek van Dazzled Kid. Ned.3, 19.30-20.25u.

Uitgesproken. Marco Borsato praat over de Afrikaanse kindsoldaten naar aanleiding van de uitzending morgen van de film Wit Licht . Borsato is al ruim tien jaar ambassadeur van WarChild en kreeg vaak met kindsoldaten te maken. Verder aandacht voor het referendum over de afscheiding van Zuid-Soedan. Kon Kelei, zelf een voormalig kindsoldaat, doet verslag. Ned.2, 20.25-20.55u.

Nieuwsuur. De nieuwe politieke partij Vijftig Plus van Jan Nagel. De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong ligt wegens doping en belastingontduiking onder vuur; vooruitblik op de morgen uit te zenden documentaire Het Zwijgen van Lou de Jong gemaakt door kleindochter Simonka de Jong. Ned.2, 22.00-22.45u.

Pauw & Witteman. Journalist Hans Jaap Melissen (1968) schreef een jaar na de aardbeving in Haïti een boek over de media en hulpverlening ter plaatse. De oorlogs- en crisisverslaggever was de eerste Nederlandse journalist die destijds in het getroffen Haïti arriveerde. Ned.1, 23.00-23.55u.

Informatief

Radar. Minstens 125 patiënten hielden blijvend letsel over aan hun behandeling door dezelfde orthopeed. Veel van hen zijn blijvend invalide en arbeidsongeschikt geraakt.Hoe heeft deze arts 25 jaar lang zijn gang kunnen gaan? En wat doet het ziekenhuis waar hij actief was, voor zijn patiënten? Op de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas domineren de tabletcomputers. Ned.1, 20.30-21.15u.

Tegenlicht: Agenda 2011: De pioniers. Gesprekken over de nabije de verre toekomst met tegendraadse en vernieuwende doordenkers: primatoloog Frans de Waal, superinvesteerder en grondstoffengoeroe Jim Rogers, publiciste Arianna Huffington en natuurkundige Michio Kaku, tevens futurist. Ned.2, 20.55-21.48u.

Panorama: Too much, too young. Reportage legt de toenemende verontrusting over de seksualisering van jonge Britse kinderen vast. Sophie Raworth, zelf moeder van drie kinderen, bekijkt aan welke beelden jonge kinderen worden blootgesteld en wat voor invloed dat op hen heeft. BBC 1, 21.30-22.00u.

Dokument: Scènes uit het omgangshuis. Ex-partners die niet in staat zijn om zakelijke afspraken te maken, bijvoorbeeld over een omgangsregeling voor kinderen kunnen door de rechter worden gedwongen om elkaar te ontmoeten in het omgangshuis. Onder toezicht leren ze weer met elkaar communiceren. Documentairemaakster Saskia Gubbels volgde twee gebroken gezinnen tijdens het pijnlijke proces om een nieuwe vertrouwensband op te bouwen. Ned. 2, 23.00-0.10u.

Drama

Episode 1. Sean and Beverly Lincoln zijn gelukkig getrouwd en makers van een succesvolle Britse televisieshow. Ze laten zich door een gladpratende Amerikaanse televisiebobo overhalen om een Amerikaanse versie van de show te maken, maar éénmaal gearriveerd in Los Angeles blijkt pas wat ze zich hebben laten overkomen. Met Stephen Magan, Tamsin Greig en MattLeBlanc. BBC 2, 23.00-23.30u.

Muziek

NTR Podium: Dmitri Sjostakovitsj. Op negentienjarige leeftijd voltooide Dmitri Sjotakovitsj in 1925 zijn Eerste Symfonie als eindwerk aan het conservatorium. Het succesvolle muziekstuk luidde de modernistische periode in van Sjostakovitsj, waarin hij aansluiting zocht bij de Russische avant-garde en grote belangstelling toonde voor de nieuwe ontwikkelingen in de West-Europese muziek. Concertregistratie van de Eerste symfonie, uitgevoerd door de Radio Kamer Filharmonie onder leiding van de Finse dirigent Hannu Lintu. Opname van 31 oktober 2009. Ned.2, 0.10-0.46u.