Söderling en Federer goed van start in 2011

Robin Söderling en Roger Federer zijn het nieuwe tennisjaar beiden met een toernooizege begonnen.

Robin Söderling heeft gisteren het ATP-toernooi in het Australische Brisbane gewonnen. In de finale was de Zweedse tennisser met 6-3 en 7-5 te sterk voor de Amerikaanse titelverdediger Andy Roddick. Söderling liet in Brisbane zien dat hij klaar is voor de Australian Open, die op 17 januari begint. De nummer vijf van de wereldranglijst stond het gehele toernooi geen set af en hoefde slechts eenmaal zijn service in te leveren. Het is de zevende ATP-zege uit zijn loopbaan.

„Hij serveerde gewoon te goed vandaag”, erkende Roddick na de verloren finale. „Elke keer als ik een kans leek te hebben, produceerde hij een van zijn ‘grote’ services.” Söderling serveerde de partij beheerst uit, waarna hij zijn nieuwe coach Claudio Pistolesi feliciteerde met hun eerste gezamenlijke succes. Söderling: „We werken pas een paar weken samen. Dit was ons eerste toernooi en het loopt behoorlijk goed, toch?”

Roger Federer begon het nieuwe jaar zoals hij het vorige had afgesloten: met een toernooizege. De Zwitser versloeg zaterdag in de finale van het ATP-toernooi in Doha Nikolai Davidenko met 6-3 en 6-4. De Russische titelverdediger had vrijdag in de halve finales nog de Spanjaard Rafael Nadal uitgeschakeld.

Maar tegen Federer keek Davidenko direct tegen een achterstand aan. De Zwitser pakte een vroege break en liep uit naar 3-0 en 6-3. Ook in de tweede set moest Davidenko zijn meerdere erkennen in de bij vlagen briljant tennissende Federer. „Ik ben erg blij dat ik zo aan het seizoen begin”, zei Federer. „Ik speelde een ongelooflijk goede partij. Dit geeft me vertrouwen voor de rest van het seizoen.” (Novum, Reuters)