Robben speelt 45 minuten in shirt Bayern

Arjen Robben heeft zaterdag voor het eerst sinds het wereldkampioenschap voetbal van vorig jaar zomer in Zuid-Afrika zijn opwachting gemaakt op het veld. De aanvaller van Bayern München speelde een helft mee in de met 4-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Al Wakrah uit Qatar. Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger, Daniël van Buyten en Hamit Altintop maakten de doelpunten.

Robben hervatte bijna een maand geleden de groepstraining bij Bayern München. Hij liep in de aanloop naar het wereldkampioenschap een hamstringblessure op, maar werd door fysiotherapeut Dick van Toorn razendsnel opgelapt. Toen hij zich na het wereldkampioenschap meldde bij Bayern, constateerde clubarts Hans Müller Wohlfahrt dat de spierscheuring nog niet was verholpen. Robben kwam daarna maandenlang niet meer in actie.

„Het is super om weer op het veld te staan”, zegt Robben op de website van Bayern München. „Het ging goed. Ik had niet verwacht om zo snel al weer terug te zijn.” De international liet verder weten het liefst de volle negentig minuten te hebben gespeeld. Hij kijkt uit naar de volgende wedstrijd. „Dat kan niet snel genoeg zijn. Het liefst speel ik morgen weer.”

Coach Louis van Gaal toont zich op de site van Bayern München eveneens „zeer tevreden” over de rentree van Robben. „Ik had niet verwacht dat hij al zo ver zou zijn.”

Ajax speelde dit weekeinde ook een oefenwedstrijd. De Amsterdamse voetbalclub verloor zaterdagmiddag in Hamburg van HSV met 4-2. Ruud van Nistelrooy eiste met drie doelpunten de hoofdrol voor zich op.

De doelpunten van Ajax kwamen allebei op naam van Suarez, die zijn aanvoerdersband heeft overgedragen aan doelman Stekelenburg. Van Nistelrooy scoorde al na twee minuten en maakte er vlak voor rust 2-0 van. Jarolim scoorde 3-0, waarna Suarez de achterstand verkleinde. Van Nistelrooy besliste vervolgens het duel. (Novum)