Robben maakt rentree bij Bayern na blessure

De aanvaller speelde een helft mee in de oefenwedstrijd tegen Al Wakrah uit Qatar (4-0 zege).

Arjen Robben heeft zaterdag voor het eerst sinds het WK weer zijn opwachting gemaakt op het veld. De aanvaller van Bayern München speelde een helft mee in de met 4-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Al Wakrah uit Qatar. Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger, Daniël van Buyten en Hamit Altintop maakten de doelpunten.

Robben hervatte bijna een maand geleden de groepstraining bij Bayern. Hij liep in aanloop naar het WK een hamstringblessure op, maar werd door fysiotherapeut Dick van Toorn razendsnel opgelapt. Toen hij zich na het WK meldde bij Bayern constateerde clubarts Hans Müller Wohlfahrt dat de spierscheuring nog niet was verholpen. Robben kwam daarna maanden niet meer in actie.

Ajax verloor zaterdag het oefenduel met Hamburger SV met 4-2. Ruud van Nistelrooy eiste in de Duitse Imtech Arena met drie doelpunten de hoofdrol voor zich op. De goals van Ajax kwamen allebei op naam van aanvoerder Luis Suarez. Van Nistelrooy opende al na twee minuten de score en maakte er in de 37ste minuut 2-0 van. David Jarolim scoorde 3-0, waarna Suarez Ajax terug in de wedstrijd bracht – totdat van Nistelrooy het duel besliste. (Novum)