Regisseur schiet film op iPhone

Regisseur Chan wook-Park (imdb) heeft zijn nieuwste film opgenomen op een iPhone. Dat heeft hij vanmorgen bij een screening van de film bekendgemaakt. Chan wook-Park is niet de eerste de beste: hij ontving in 2004 uit handen van juryvoorzitter Quentin Tarantino een Grand Prix op het vermaarde filmfestival in Cannes voor zijn film Old Boy (Wikipedia). Zijn nieuwste film heet Paranmanjang (Koreaans voor ‘Leven vol hoogte- en dieptepunten) en duurt dertig minuten. Tegen de The Wall Street Journal zegt de regisseur:

From hunting for a film location, shooting auditions, to doing a documentary on the filming process, everything was shot with the iPhone 4. We went through all the same film-making processes except that the camera was small.

Chan wook-Park is de eerste regisseur met enige naam die de iPhone gebruikt om een film mee op te nemen. Zodra er een trailer van de film beschikbaar is zullen we daarnaar verwijzen.

    • Ward Wijndelts