op nrcnext.nl

Wat voegt het 3D-effect toe?

Vandaag bespreekt freelance journalist Colin van Heezik de nadelen van de 3D-filmtechniek, op pagina 16 van deze krant. Als we de verwondering over het nieuwe effect te boven zijn, wat blijft er dan eigenlijk nog over? Denk maar aan je mooiste filmervaring en vraag je af wat 3D daaraan toegevoegd zou hebben. Bovendien is driedimensionaal film kijken vermoeiend voor je ogen. Wat vinden de lezers van nrc.next van 3D? Discussieer mee op het blog.

Wereld rond in 1.000 foto’s

Muziekjournalist Job de Wit kiest ieder weekend de videoclip van de week. Deze week de Engelse groep Mount Kimbie. De band reisde in drie weken tijd van Londen naar Turijn, Shanghai, Bangkok, Tokio, Los Angeles, New York en weer terug. Regisseur/fotograaf Tyrone Lebon ging mee om alle indrukken vast te leggen. In de ruim vier minuten van ‘Before I Move Off’ worden je zo’n duizend beelden voorgeschoteld, schat De Wit. Deze week treedt de band op tijdens het festival Eurosonic in Groningen.