Marianne Vos wint bij NK veldrijden ontbrekende titel

Wielrenster Marianne Vos heeft op 23-jarige leeftijd al een indrukwekkende erelijst opgebouwd. Tot afgelopen weekeinde had ze zowel op het veld, op de weg als op de baan alle titels gewonnen, behalve één: het Nederlands kampioenschap veldrijden. Maar gisteren in Sint-Michielsgestel veroverde ze eindelijk het ontbrekende kampioenschap. Tot haar opluchting, want het zat Vos allerminst lekker dat de nationale crosstitel ontbrak op haar palmares. Eigenlijk ongepast voor een wielrenster die zowel Europees als wereldkampioen veldrijden is geworden, vond ze. Een oorzaak voor het missen van die Nederlandse titel kon Vos niet geven. Op een of andere manier miste ze voorheen het goede gevoel en was haar grote concurrente Daphny van den Brand simpelweg beter. Kampioen bij de mannen werd Lars Boom, die in tegenstelling tot Vos zal ontbreken bij de wereldkampioenschappen in het Duitse Sankt-Wendel. Boom legt de prioriteit bij zijn wegprogramma en geeft ten tijde van de WK veldrijden de voorkeur aan een trainingskamp van de Raboploeg. Boom vindt dat zijn wegseizoen vorig jaar heeft geleden onder een langdurig crossseizoen.