Kort nieuw Kunst

Groninger Museum wil Lady Gaga

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 10 JAN. Het Groninger Museum praat met de mensen rond popzangeres Lady Gaga over een tentoonstelling. Volgens directeur Kees van Twist is Lady Gaga een verschijnsel dat thuishoort in de hedendaagse kunst. „Ze is zowel enorm veel bezig met muziek als met vormgeving, fotografie en kleding. Van Twist benadrukt dat er nog niets vaststaat en dat de tentoonstelling zou focussen op het ‘verschijnsel’ Lady Gaga. De contacten met de zangeres verlopen via Pieter Henket, een Nederlandse fotograaf die een rol speelt in de beeldvorming van de zangeres en covers heeft gemaakt voor haar cd’s. Het museum heeft eerder een tentoonstelling gehad over Herman Brood.

Colin Farrell in remake ‘Total Recall’

Los Angeles, 10 jan. Colin Farrell gaat de hoofdrol spelen in de remake van de sciencefictionfilm Total Recall. De eerste versie van de sciencefictionfilm werd in 1990 gemaakt door regisseur Paul Verhoeven, met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. De remake wil dichter bij het verhaal We Can Remember it for You Wholesale van Philip K. Dick blijven. Het scenario speelt zich af in de toekomst, wanneer de firma Rekal kunstmatige herinneringen kan implanteren ter vermaak van de klanten. „Het belangrijkste verschil tussen de versie uit 1990 en de onze is dat we ditmaal niet de ruimte ingaan”, licht producent Neal Moritz toe. „In plaats van een ruimteschip dat naar Mars reist, reist de hoofdpersoon van de ene kant van de aarde naar de andere.” De opnames moeten 15 mei van start gaan in Canada onder leiding van regisseur Len Wiseman (Underworld). (Novum)